Saturday, 14 July 2012

Victims Of Art

                                Miss Hidawati classes is about to draw. .draw .and draw.  It takes about 5 hours to finished our drawing but it's fun. .FND cool! :D


Ni Eiyka Aziz punya shower gel aku pinjam utk drawing :)



Ni pulak stucture botol tadi dari pandangan sisi: 

                                         1)

                                             2)

                                           3)
and finally. .yeahhh ;)


This is our latest project :

Lepas ni mesti banyak lagi cabaran, dugaan dan ujian melanda. .cewahhh! HAHA hope sem ni tak susah sangat :)




keyna



Monday, 2 July 2012

Being me

The most graceful things is we're Muslim since birth but yet it's hard for us to say Alhamdulillah. I'm not a perfect muslim but i'm proud to be muslim :)



Do love your family because they are your source of money. .HAHA. .#Jk. Siapa kita kalau takde mereka?? pernah bayangkan hidup tanpa mereka?? we're nothing! Mak, ayah, Hafiz & Haziq i miss you all :)


I love him only. Promise you'll never be replaced. I hope my 'sayang' notice this. I love you :)



My fave band of all time :)


i'm a cat person, meowww >^_^<


Retail therapy :)


Life is short. .


This is me during exam :)




But most of all try hard not to being someone else. Cause you're amazing just the way you are :)

meme face should sound like this :


Thanks for reading :)

Inspire by: The Keep Calm-o-matic



keyna 

Sunday, 20 May 2012

Forever alone

Hati aku mati. Cukup-cukuplah. Bukannya aku ni malaikat. Kecewa. Serik. Better off alone.



keyna

Saturday, 19 May 2012

Shy-shy cat!


    Malam yang hangat-hangat air teh dengan kelajuan siput broadband Celcom yang aku bangga-banggakan sangat tu macam sengaja tak bagi aku chance tulis blog. Damn!. Aku pun tak faham ceruk atau  perkampungan orang asli mana aku duduk padahal tiap-tiap bulan aku bayar! Sekali lagi aku merepek kat blog ni setelah sekian lama dah tak mem-Blog also known as mem-BOLOK . Dah karat dah blog aku ni rupanya. 

    Persetankan semua tu! aku cuma nak cakap yang aku lega sangat dapat menangis macam semalam. Saya tahu awak terkejut, it's oke, saya lega, awak pujuk and it's all done. Macam budak-budak kan?? HAHA ya, aku tahu. Air mata senjata perempuan?? oke, aku setuju tapi takkan semudah tu perempuan nak menangis kalau tak ada sebab right?? *Baku gila*

    Kadang-kadang walaupun benda tu menyakitkan tapi memaafkan tu lebih baik. Terkadang kala aku ego terkadang kala aku kasar tapi aku tak boleh tipu diri aku yang aku memang perlukan dia walaupun perbuatan aku tu buat dia rasa macam aku tak boleh terima kemaafan dari dia. Awak, boleh maafkan saya?? saya dah lama maafkan awak kalau awak nak tahu. 

    Terima kasih sebab sudi  terima segala kekurangan saya dan hadir dalam hidup saya yang hina ni. .sobs3x. Rupa pun dah la tak seberapa, harta pun mak ayah yang punya, anak?? aku belum kahwin lagi bila masa ada anaknya?? saya tak ada apa-apa nak bagi tapi cukuplah awak jaga hati saya, tu je. Aku bahagia hidup macam ni so why not aku teruskan??. Dan aku bersyukur kami berbaik semula macam dulu kan sayang?? sayang?? mana awak?? hehe. Saya sayang awak Ayie Safri :)

   Aku memang kaki repek. ada masalah?? tak ada kan?? terima kasih sebab sudi baca nah seposen. :)
Blur.




keyna

Friday, 13 April 2012

Get busy :)

    Loooooooooooooooong sem break. Aku duduk rumah makan, tidur and it goes on and on and on. SAME old routine. In a nutshell, im getting sick of it :)


keyna :)

Wednesday, 28 March 2012

From you to me :)

  Err. .seriously tak pernah dapat surprise macam ni. Awak la makhluk paling sweet yang pernah saya jumpa. .ehee. .Biar kita sweet cara kita, orang lain dengan cara tersendiri barulah cool!. Thanks sayang, kek ni sedap sangat. Nanti bagi lagi. .huahuahua. It's my 21th birthday. .yay!! (tua dah). To my dearest sayang Muhammad Safri Bin Zakaria, saya sayang sangat kat awak . I LOVE U SO MUCH. I MISS YOU. Saya cintakan awak spnoh hati saya. .ehee (gedik jap).  This is the best moment with you that i would never forget ;) 


Tadaa! its written here is. . 'Noe syg' because he called me noe. .and sayang also. .hehe

Sunday, 18 March 2012

Dear Allah

   Peluang terakhir tu dah tak ada guna. Aku dah penat macam ni.  Dear Allah tolong kuatkan aku, sesungguhnya aku tak kuat macam yang engkau sangkakan. Aku dah tak nak fikir pasal benda ni semua.


keyna

Sunday, 11 March 2012

Goodbye exam week

Mak ayah, esok noe dah start final exam. Noe tak ada kredit nak call mak nak suruh mak ayah doakan noe esok. Aku nak jadi dekan dan tak nak bayar PTPTN, hehe. Well, goodluck to me :)

keyna

Happy Birthday to me :)

  Ada apa dengan 9 Mac 1991?? its my Birthday. Ni birthday aku yang paling sedih. Aku tak kan lupa tarikh ni. Apa ni birthday girl menangis. Jangan sedih-sedih, Allah is always with you. Mak cakap nak buat makan-makan untuk aku. yay! u're lucky girl so, wipe your tears and forget the past. Aku kena kuat walaupun hakikatnya tak langsung. Aku tak kan mudah mengalah. Tapi kadang-kadang aku tak kuat, insyaAllah akan sampai satu masa nanti aku rasa aku terpaksa mengalah. Dah nasib aku hidup macam ni. Tak lama je lagi, harap aku masih mampu dan kuat. Silent is better. Just hope if u still get a chance. Tawakal, InsyaAllah.

keyna

Monday, 5 March 2012

MISS YOU

   Kalau mak takde, noe tak lena tidur malam bila demam. Noe nak mak sekarang, noe tak nak sapa-sapa selain mak. Tolonglah. . .

keyna

KIFARAH DOSA

   Lebih kurang 8 orang demam budak kelas A & B. Dah 3 hari aku demam.Harap aku bukan saspek denggi macam jaja. Minggu depan aku nak exam. Semoga aku kuat. GET WELL SOON korang!

to: EMAK

   Noe nak makan nasik bubur yang mak masak, letak ikan bilis goreng, carrot, dengan lobak masin macam dulu tu. Nak mak tolong lapkan badan noe macam mak selalu buat tu. Tidur sebelah noe tiap-tiap kali noe demam walaupun noe dah besar panjang macam sekarang. Dulu mak selalu letak thermometer kat ketiak noe. .hehe. Thermometer tu noe yang buat pecah dulu. Nasib baik mak tak marah. :D (anakmu sedang demand)

  Penat la basuh baju bila badan tak selesa macam ni, nak makan tak ad orang nak suapkan, nak mandi tak larat, Bila tidur, tengah malam selalu terjaga. Lembik macam mana pun terpaksa jugak bangun. Tak nak menyusahkan sapa-sapa. Thanks eiyka sebab susahkan diri nak jaga aku, demah kepala aku tengah-tengah aku tidur. 2 kali dah kot aku bilang. So, thats mean i've owe you?? hehe.Takpe, bila turn kau aku buat macam tu pulaks.
 

keyna

Friday, 24 February 2012

WHAT GOES AROUND COMES AROUND

  Menangis bukan bermakna kita lemah. Tapi tu lah satu-satunya terapi untuk hati. Percayalah, lepas menangis kita rasa lega sangat. Jangan tahan perasaan tu sebab makin kita tahan makin seksa. Setuju??  .
tengok ni:


1. Membantu penglihatan

Air mata boleh membantu penglihatan seseorang. Cairan yang keluar dari mata dapat mencegah dehidrasi pada membran mata yang membuatkan penglihatan menjadi kabur.

2. Membunuh bakteria

Tidak perlu ubat titis mata, cukup air mata yang berfungsi sebagai antibakteria semulajadi. Di dalam air mata terkandung cairan yang disebut dengan lisozom yang dapat membunuh sekitar 90-95 peratus bakteria-bakteria yang ada dari dari keyboard komputer, pegangan tangga, bersin dan tempat-tempat yang mengandung bakteria, hanya dalam 5 minit.

3. Meningkatkan mood

Seseorang yang menangis dapat menurunkan tekanan kerana dengan menangis, mood seseorang akan meningkat kembali. Air mata yang dihasilkan dari menangis karena emosi mengandungi 24 peratus protein albumin yang berguna untuk tubuh.

4. Mengeluarkan racun

Seorang ahli biokimia, William Frey telah melakukan beberapa kajian tentang air mata dan menemui bahawa air mata yang keluar dari menangis kerana emosional mengandungi racun. Tapi jangan tersalah, keluarnya air mata yang beracun itu menandakan bahawa ia membawa racun dari dalam tubuh dan mengeluarkannya melalui mata.

5. Mengurangkan stress

Bagaimana menangis dapat mengurangkan stress? Air mata dapat mengeluarkan hormon stress yang terdapat dalam tubuh iaitu endorphin leucine-enkaphalin dan prolactin. Selain menurunkan level stress, air mata juga membantu melawan penyakit-penyakit yang disebabkan oleh stress seperti tekanan darah tinggi.

6. Membina ukhwah

Selain baik untuk kesihatan fizikal, menangis juga membantu seseorang berukhwah. Biasanya seseorang menangis setelah menceritakan masalahnya di depan kawan-kawan atau seseorang yang dapat membantu, ini akan meningkatkan kemampuan berkomunikasi dan juga bersosialisasi.

7. Melegakan perasaan

Semua orang rasanya merasa demikian. Meskipun Anda dihujani dengan berbagai macam masalah, namun setelah menangis biasanya akan muncul perasaan lega. Setelah menangis, otak dan jantung akan menjadi lancar, dan itu membuatkan seseorang merasa lebih baik dan lega.

owh! patutlah :)

(copied from suara hati)

 
   Cara aku, aku takkan menangis depan orang. Aku malu, lebih baik forever alone, heheh. Bukan senang nak tengok aku menangis.Bagi aku, bukan mudah untuk memenuhi kehendak manusia terutamanya LELAKI. Kadang-kadang kita rasa dah cukup apa yang kita bagi untuk dia tapi bagi dia masih belum cukup. Bersyukurlah dengan apa yang ada. Manusia tak lari dari buat salah tapi belajarlah untuk menerima. Kesalahaan yang kecil tak perlulah diperbesarkan. Macam mana nak berhadapan masalah yang lebih besar kalau hal yang kecil tak dapat nak selesaikan??. Hati perempuan lembut sangat. Sekeras-keras mana pun perempuan tu akan menangis jugak kalau dah tak tahan sangat.


                     
                      thanks kawan, aku cuba jadi diri aku yang dulu balik. 'siri'?? haha
                                                     typing error la farah sayang ;)

                                        Thanks kecek sbb retweet aku. hehe :)



   Aku bukan jenis yang senang bertolak ansur bila bercinta, aku ego sangat, susah nak mengalah. Aku  tak pernah bagi muka dengan lelaki. Sebab tu aku tak pernah 'couple' dulu masa zaman sekolah. Sebab aku takut tengok kawan-kawan aku yang selalu dikecewakan. Tapi aku degil nak merasa macam mana menyayangi dan disayangi macam orang lain. :) Aku dah pilih macam tu, dan aku takkan menyesal dengan apa yang aku pilih. Aku dah penat dilayan macam ni dan aku takkan selalu tunduk dengan ego lelaki. 


   Thanks kawan yang selalu teman aku sampai pagi. Ada yang bagi semangat sebab dia perasan perubahan aku. Badan aku makin kurus, dah 7 hari aku insomnia. Tak boleh tido malam. Makan tu berselera, cuma tak teratur jela. Lepas aku fikir-fikir balik, patut ke aku yang mintak maaf?? patut ke aku terus lembik macam ni?? Aku cuba kuatkan semangat. Aku tak akan lupa kata-kata yang dia cakap kat aku. Maaf kalau selama ni aku lah punca dia keluarkan perkataan tu. Aku tak pernah langsung sebut benda tu. Dan tak akan pernah. Maafkan dia?? Satu masa nanti insyaAllah aku akan maafkan dia. 


   Aku terpaksa buat macam ni, sebab aku dah tak nak sakitkan hati dia lagi. Kalau ada jodoh, adalah. Sekarang aku cuma nak fikir pasal masa depan aku. Kalau aku dah dapat continue degree kat UiTM Seri Iskandar, Perak tu bermakna cita-cita aku bakal tercapai. InsyaAllah. ''UiTM di hatiku''

Disamping tu, aku nak selit sikit blog yang selalu aku lawat , my best friend dari kecik. Entri dia suma padat-padat. Berikan tepukan kepada tuan blog cik Farah sebab pandai menulis blog ;) 



http://inifalapunyebloq.blogspot.com/2011/12/kadang2.html 

http://inifalapunyebloq.blogspot.com/2011/10/jauhkah-kita.html


''-treat the woman like it is the first day they met.. ok.. skang ni laki, tahun pertama kapel je sanggup wat itu ini utk gf.. pastu.. mcm2 alasan kua.. betolla lelaki maken lame maken ilang charming diorang.. tp x semua. ada yg maken lame maken syg..kan syg? muehehe..'' by:Farah Waheeda


keyna



Tuesday, 21 February 2012

Kelemahan aku :)

1)Aku takut LINTAH.

   First time kena gigit lintah masa kem kepimpinan pengawas masa form six dulu. Sumpah seriau!! Apa lagi, menggelabah anjing aku terus cepat-cepat buang. Masa tu aku nak mandi, tiba-tiba ternampak benda tu melekat kat kaki. Satu toilet perempuan tu dengar suara aku jerit. Malu gila!. So, ada plan nak kenakan aku?? #siot =.=



                                                   aku siap retweet lagi. Hahahaha




2)Aku tak KONGSI minum/makan dengan sesiapa pun.

   Ea. .tu lah realitinya, yang aku ni memang tak kongsi dengan sesiapa. Kawan aku majoriti dah tahu benda ni. Annoying kan cik Siti Nur Sakina ni?? jotted down oke. Masa kecik dulu aku selalu kena selesema lah, batuk lah. Masa tu mak selalu pesan jangan kongsi minum nanti berjangkit. Aku tak salahkan mak sebab dia cuba nak jaga aku. Tapi lama-lama aku jadi terbiasa dengan cara ni. So, sampai sekarang aku memang tak kongsi. Makanan tu boleh kongsi, tapi guna sudu yang berlainan. cerewet kan?? #whudeva


                           
              Tak berselera aku tengok, haha. Ni kerja eiyka aziz masa birthday dia kt TF. Aku kongsi dengan dia. (spoons all separated) ceh, mcm iklan mainan pulaks! :)


keyna :)


Monday, 20 February 2012

Sweet memories :)

   Masa kecik dulu pernah injured kat lutut sebab eksiden motor. Berparut sampai sekarang. Terkeluar apa tah kat lutut aku, macam isi pun ada. .yelkkkkkk! Well, aku memang lasak, so proud to be me. (yelah tu) Ada satu lagi kes, aku aktif dalam sukan lasak lepas tu ligamen aku ada masalah. Kes ni selalu jadi kat pemain bola sepak. Aku takut kena operate bagitau mak benda ni sakit sangat. Kalau melutut selalu menanges, sakit gila!. Tapi lama-lama sakit tu makin kurang. Sampai sekarang kaki aku still sakit. Kalau tengok kat lutut aku ni, bengkak sikit compares to lutut aku satu lagi. Sumpah aku takut OPERATE :(


   Baru-baru ni aku pegi cycling ngan membe aku kat Pusat sukan dalam campus aku ni. Punya lah semangat sampai sanggup turun naik bukit semata-mata untuk keluarkan peluh. Puas hati aku sebab dah lama tak buat aktiviti berat macam tu. Selang dua hari lepas tu, lutut aku belah yang tak ada masalah tu sakit. Ni dah nak masuk 3 minggu sakit macam ni. Selamat tak pegi kelas jalan terhencut-hencut macam ZOMBIE. Takut nak mengadu kat mak. Mesti mak risau sebab hari tu dah la aku kena test ECG (Electrocardiography). Apa tu?? Alat untuk cek jantung. Ada masalah jantung ke tak. Dah dua hari kot aku nak pengsan kat kelas. Nak cakap salah makan tak jugak, stress?? mungkin tu lah puncanya. 


   Kesian mak, sejak aku sakit hari tu sikit-sikit call aku tanya dah makan ke tak? Setiap jam call. Aku pelik sebab hari aku nak pegi P.K tu mak call tanya khabar. Sebab mak jarang call, dalam seminggu tu sekali atau dua kali je call. Mak tahu aku bukan anak manja. Mak macam tau-tau je aku sakit. Naluri ibu kan.  Mak siap tanya nak balik tak?? aku cakap tak nak. :'( Kawan aku marah-marah paksa aku pegi P.K. Hambik kau! malu gila aku sebab terpaksa tanggalkan baju kat dalam wad tu. Nak tak nak aku terpaksa. Aku malas nak topup, asal topup je kedit aku habis #DAMN, abis tu bila masa nak call mak?? Dah la asal mak call je aku nak menanges! Nasib baik aku tahan, takut kantoi adik aku dengar, hahahaha. Padahal dah menanges masa tu. Nak tunggu tak boleh jalan baru nak call ke?? Rindu mak ayah pun ada jugak. Rindu rumah, rindu adik, rindu kucing, rindu kuantan. Nanti lah noe call mengadu pasal ni kat mak oke. Sayang mak ngan ayah:'(




keyna

Sunday, 19 February 2012

:)

Baca entri ni. Best jugak :) http://www.sentuhanmaya.com/2012/02/cerita-tentang-rindu.html#axzz1mp6S4Ahv

keyna

All i need is. . :')







A REAL BOYFRIEND


Don't care if you have a boyfriend or girlfriend right now.

I don't care if you are a guy or a woman or Michael Jackson.

Just read this, it will make a difference.
If only everyone could see this and understand it.




When she stares at your mouth

Kiss her



When she pushes you or hits you like a dummy cause she

thinks shes stronger than you

Grab her and don't let go



When she starts cursing at you trying to act all tough

Kiss her and tell her you love her



When she's quiet

Ask her whats wrong



When she ignores you

Give her your attention



When she pulls away

Pull her back



When you see her at her worst

Tell her she's beautiful



When you see her start crying

Just hold her and don't say a word



When you see her walking

Sneak up and hug her waist from behind



When she's scared

Protect her



When she steals your favorite hoodie

Let her keep it and sleep with it for a night



When she teases you

Tease her back and make her laugh



When she doesn't answer for a long time

reassure her that everything is okay



When she looks at you with doubt

Back yourself up



When she says that she loves you

she really does more than you can understand



When she grabs at your hands

Hold her's and play with her fingers



When she bumps into you;

bump into her back and make her laugh



When she tells you a secret

keep it safe and untold



When she looks at you in your eyes

dont look away until she does



When she says it's over

she still wants you to be hers



When she reposts this bulletin

she wants you to read it



- Stay on the phone with her even if she's not saying anything

- When she's mad hug her tight and don't let go

- When she says she's ok don't believe it, talk with her because 10 yrs later she'll remember you
- Call her at 12:00am on her birthday to tell her you love her
-Treat her like she's all that matters to you
- Stay up all night with her when she's sick
- Watch her favorite movie with her or her favorite show even if you think it's stupid
- Give her the world.
- Let her wear your clothes
-When she's bored and sad, hang out with her
-Let her know she's important.
- Don't talk about other girls around her
- Kiss her in the pouring rain
- When she runs up to you crying, the first thing you say is:
"Whose ass am i kicking baby?"

in courtesy of Azira Aznoor-http://www.facebook.com/zyra.aznoor


keyna 

Friday, 17 February 2012

This is for you





laughing together :)


cooks for someone you love :)


forget and forgiving :)

special dedicated to Muhammad Safri bin Zakaria  :)

Presentation day

   Today is my presentation day. We all do it well even though there is some mistakes on my friend's Apple. Theres another slide M.I.A all of sudden!! Ya Allah, its pretty tough for us to cover it back. Thanks guys, we all already did that! Its my first presentation here and its kinda awkward actually when someone's eyes is staring at you and your body getting shivers. .ke. .ke. .ke. .tar!  dah lama tak berdiri cakap sorang-sorang. #sucks

 

keyna

Wednesday, 15 February 2012

:)

Can anyone sing me this song ??  3 days i didn't get better sleep. .3 days i didn't eat properly. .i just tweets with my best friend. .she accompanied me most every night. .thanks S.S :')

              Daniel Bedingfield - If You're Not The One


If you’re not the one then why does my soul feel glad today?

If you’re not the one then why does my hand fit yours this way?

If you are not mine then why does your heart return my call?

If you are not mine would I have the strength to stand at all?


I never know what the future brings

But I know you are here with me now
We will make it through
And I hope you are the one I share my life with

I don’t want to run away but I can’t take it, I don’t understand
If I am not made for you then why does my heart tell me that I am?
Is there any way that I can stay in your arms?

If I don’t need you then why am I crying on my bed?
If I don’t need you then why does your name resound in my head?
If you’re not for me then why does this distance maim my life?
If you’re not for me then why do I dream of you as my wife?

I don’t know why you’re so far away
But I know that this much is true
We will make it through
And I hope you’re the one I share my life with
And I wish that you could be the one I die with
And I pray in you’re the one I build my home with
I hope I love you all my life

I don’t want to run away but I can’t take it, I don’t understand
If I am not made for you then why does my heart tell me that I am?
Is there any way that I can stay in your arms?


Cause I miss you, body and soul so strong that it takes my breath away

And I breathe you into my heart and pray for the strength to stand today

Cause I love you, whether its wrong or right

And though I can’t be with you tonight

And know my heart is by your side


I don’t want to run away but I can’t take it, I don’t understand
If I am not made for you then why does my heart tell me that I am?

Is there any way that I can stay in your arms?




keyna


Friday, 10 February 2012

Lagu fresh yang berjaya menusuk jiwa ku!

Cari-cari, download-download :)




sedap! tengoklah berapa ramai yang tengok video ni. .congratz Adele 






i love you COLDPLAY :)




back home! video dia pretty bored, tapi lagu best!




keyna

Thursday, 9 February 2012

Pulun Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN)

   Pagi yang relax, tanpa breakfast macam biasa aku pegi kelas. Terlupa! (tepuk dahi) yang hari ni hari untuk course aku proceed PTPTN, ''arghhhhhhhhhh. .macam mana boleh tertinggal kat hostel ni??'' Tapi aku dah prepare semuanya awal-awal lagi. guess what?? ada benda yang tak lengkap, salinan i/c yang tak cop dan maklumat peribadi yang aku lupa nak print.


   Aku ambil Rengit yang free plus ber-aircond tu dengan harapan nak pergi Anggerik, tapi tak turun sebab si peah cakap wajib cop semua benda alah tu kat department.Tawaf satu campus untuk ke fakulti, turun Seroja panjat bukit sejauh 1km untuk dapatkan cop, and suddenly aku baru teringat surat tawaran aku tertinggal kat hostel.


 Macam ni lah rasanya: 


                                         hambek double!


   Aku dengan eiyka pinjam viva kak ana pergi Anggerik, semata-mata nak hantar form tu (aku drive). Dengan berhemahnya aku pasang seatbelt then pandu viva tu dengan berhati-hati tapi laju. #gila! thanks kak ana :)
   
   First time kot aku buat kerja gila dalam keadaan terdesak tanpa pedulikan keadaan sekeliling. Ibaratkan ''kopi tumpah atas keypad blackberry tapi tangan masih menaip mesej''. dipetik dari:keyna :)


Masalah datang. .
   Eiyka, una & dee punya form tak lengkap, aku pulak lupa nak print maklumat peribadi. Pergi seroja balik kehulu kehilir dengan muka 'buat-buat busy'. Alhamdulillah, thanks Allah! urusan kami selesai satu persatu.Thanks mak yang bersusah payah belikan aku printer HP baru-baru ni untuk permudahkan segala urusan aku, assignment, etc. Memang susah sangat kalau tak ada benda tu. #relieve.

Skip kelas BEL. .
   Hantar viva kak ana kat dept lepas habis kelas BEL. Hujan lebat gila, & ramai yang tak datang kelas termasuk aku gara-gara PTPTN (loan shark) tu punya hal. Madam dah faham, so, kedatangan dikira kosong jugak. Suruh Tiqah pegang folder aku tu then tunggu aku datang Anggerik. Malangnya, tiqah dah balik Seroja. Dalam hati macam nak sumpah seranah bagai. Tapi tak ada guna benda dah nak jadi, nasiblah aku ni jenis yang penyabar jugak. 

  Aku sekadar peneman dorang. Muka tersenyum, dalam hati tak ada siapa yang tahu. ''Ya Allah. .kalau inilah dugaan dari mu, maka engkau kuatkanlah aku''. Dengan hanya berseliper jepun aku berambus dari dewan Anggerik follow dyorang makan kat seksyen 7. #siot

   Sangat annoying bila anda dah tolong kawan semua dan cuma anda punya saja yang tak sempat hantar. Akhir-akhir ni aku banyak masalah, dan aku harap ada yang sudi bantu aku, tolong ringankan beban aku. Sekurang-kurangnya bagi semangat kat aku pun dah cukup. Assignment aku ada banyak yang nak kena submit, final exam 12 mac, tak lama lagi. Birthday aku masa study week. Aku tak celebrate, tapi aku kena study, nasiblah kalau masa tu aku kena baling tepung kan?? rezeki. .buat jemput cicah makan dengan teh'o panas. fuhhhhhh. .sedap! 


   Aku tak tunjuk reaksi sedih aku bila depan kawan-kawan. (malu) so, aku hanya mampu buat tak tahu serta kosongkan fikiran aku dengan layan lagu-lagu kegemaran aku dan belajar untuk melupakan sesuatu. 


*Selemah-lemah manusia adalah manusia yang sering berputus asa tanpa berusaha. 
                         
Doa permudahkan urusan:
                                                   

Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali sesuatu yang Engkau permudahkan, Engkau menjadikan kedukaan itu mudah sekiranya Engkau kehendaki

Amalkan doa ni & jadilah manusia yang penyabar apabila ditimpa musibah dan bukannya cepat melenting. Sesungguhnya Allah s.w.t tak akan menguji hambanya dengan ujian yang tak mampu ditanggung olehnya. 


 keyna 

Wednesday, 8 February 2012

Ikan pertama aku di campus

   Empat bulan aku duduk sini. Asal makan nak yang sedap, berkhasiat ke tak aku taruk tepi. Pagi selalu skip breakfast terus pegi kelas perut lapar tahap gaban hilang fokus plus gastrik tak baik-baik.
 #padan muka


     Perut menyanyi lagu 'far away' guling-guling untuk dapatkan bantuan medik. #kena tipu .
Mak call lepas tu mengadu sakit perut, tahan selagi boleh tahan. Pesan mak jangan makan tomyam. Aku dengar dan tak makan dalam tempoh masa yang agak lama iaitu sejak zaman renaissance lagi   (ayat tak relevan)


   Hari-hari garu kepala yang tak ada kutu memikirkan masalah tak cukup tidur disebabkan insomnia teruk melanda. Aku mengalami bipolar, lebih kurang macam lukisan Vincent van goth-starry night masa dia dalam wad sakit jiwa. Ibaratkan macam naik roller coaster sambil pegang nescafe panas di tangan 


Apa kena mengena dengan kisah ikan pertamaku di UiTM?? out of topic! #BODOH 


   Hari ni aku perkena ikan 'jacket' kat DC (Dataran cendekia). Ntah mimpi apa aku nak makan ikan?? ekonomi tak stabil maybe. Aku perasan sejak duduk sini aku kurang protein dan kurang kasih sayang. huhu. #kesat hingus :'(


(HOMESICK chic)
    keyna

Saturday, 4 February 2012

1403 rules!

                I've been here since november 2011. .glad to have a friends like you all. .super cute. .super nice. .and super girls ;)


                This is our room ya!
            sorry bout the messy :)






            This is my study desk. .
nasib ah dpt meja mcm ni :)






                our cosy room :)








my bed with kak ana's angrybird ;)








        love that COLDPLAY poster and our MDS                    (minggu destini siswa) photo! ;)








my messy locker :)










whiteboard y agk serabot! haha :D 


 oke. .ni eiyka aziz yang tulis before dia btolak ke kelantan. .i hate her! but i love her. .haha ;)

ade orang nak makan penampar. .jeng3x 





 my id card. .damn! tak cukup lighting muka aku! =.=
               




       And what i love the most is. . tadaa!. .my piggy bank! actually its not piggy ya. .it should be a 'bunny bank' haha. .bab merosakkan bahasa eng. bagi aku :)p


saya dah nak hampir full. .yeah!! hello. .nice to met u :3








                    And lastly. .this is our residential from top view. .yelah. .bilik aku atas sekali kot =.='
               outside my window :)




                       at day :)
                       
                      at night :)


                   oke. .thats All. .tempat ni agak bersih. .terima kasih makcik-makcik yang selalu datang bersihkan tempat kami :)


thanks for viewing!

PENGIKUT SEJUK SAYA

RIOT!