Monday, 20 February 2012

Sweet memories :)

   Masa kecik dulu pernah injured kat lutut sebab eksiden motor. Berparut sampai sekarang. Terkeluar apa tah kat lutut aku, macam isi pun ada. .yelkkkkkk! Well, aku memang lasak, so proud to be me. (yelah tu) Ada satu lagi kes, aku aktif dalam sukan lasak lepas tu ligamen aku ada masalah. Kes ni selalu jadi kat pemain bola sepak. Aku takut kena operate bagitau mak benda ni sakit sangat. Kalau melutut selalu menanges, sakit gila!. Tapi lama-lama sakit tu makin kurang. Sampai sekarang kaki aku still sakit. Kalau tengok kat lutut aku ni, bengkak sikit compares to lutut aku satu lagi. Sumpah aku takut OPERATE :(


   Baru-baru ni aku pegi cycling ngan membe aku kat Pusat sukan dalam campus aku ni. Punya lah semangat sampai sanggup turun naik bukit semata-mata untuk keluarkan peluh. Puas hati aku sebab dah lama tak buat aktiviti berat macam tu. Selang dua hari lepas tu, lutut aku belah yang tak ada masalah tu sakit. Ni dah nak masuk 3 minggu sakit macam ni. Selamat tak pegi kelas jalan terhencut-hencut macam ZOMBIE. Takut nak mengadu kat mak. Mesti mak risau sebab hari tu dah la aku kena test ECG (Electrocardiography). Apa tu?? Alat untuk cek jantung. Ada masalah jantung ke tak. Dah dua hari kot aku nak pengsan kat kelas. Nak cakap salah makan tak jugak, stress?? mungkin tu lah puncanya. 


   Kesian mak, sejak aku sakit hari tu sikit-sikit call aku tanya dah makan ke tak? Setiap jam call. Aku pelik sebab hari aku nak pegi P.K tu mak call tanya khabar. Sebab mak jarang call, dalam seminggu tu sekali atau dua kali je call. Mak tahu aku bukan anak manja. Mak macam tau-tau je aku sakit. Naluri ibu kan.  Mak siap tanya nak balik tak?? aku cakap tak nak. :'( Kawan aku marah-marah paksa aku pegi P.K. Hambik kau! malu gila aku sebab terpaksa tanggalkan baju kat dalam wad tu. Nak tak nak aku terpaksa. Aku malas nak topup, asal topup je kedit aku habis #DAMN, abis tu bila masa nak call mak?? Dah la asal mak call je aku nak menanges! Nasib baik aku tahan, takut kantoi adik aku dengar, hahahaha. Padahal dah menanges masa tu. Nak tunggu tak boleh jalan baru nak call ke?? Rindu mak ayah pun ada jugak. Rindu rumah, rindu adik, rindu kucing, rindu kuantan. Nanti lah noe call mengadu pasal ni kat mak oke. Sayang mak ngan ayah:'(




keyna

No comments:

Post a Comment

PENGIKUT SEJUK SAYA

RIOT!